Boczek Wędzony Parzony
55,80 zł0.9 kg
Produkt mięsny wieprzowy, wędzony, parzony
Za co go polubisz?
Za to, że smakuje i wygląda jak na prawdziwy boczuś przystało.
Wydawać by sie mogło, że zrobienie dobrego boczku to bułka z masłem. Prawdą jest, że nie trzeba do tego wymyślnych technologii i receptur. A mimo to coraz trudniej kupić dobry boczek, taki jak pamiętamy z dzieciństwa. „A czemu tak?” – zapytacie. Ano temu, że niektórych producentów nachodzi pokusa by dodać do boczku tego i owego, by ważył więcej, był bardziej opłacalny w produkcji. Efekty takich zabiegów są niestety nieapetyczne. Boczek zamiast naturalnym tłuszczykiem, poprzecinany jest niewiadomego pochodzenia krwistą galaretą, wrzucony na patelnię strzela, podskakuje i szybko się przypala. Może te efekty specjalne są fascynujące, ale boczek nie smakuje jak powinien.
Nasz boczek nie kryje w sobie żadnych tajemnic – to dobrej jakości mięso polskiego pochodzenia, czasem chudsze czasem nieco tłustsze. Nie ma w nim sztucznych, tajemniczo brzmiących dodatków, a jedynie naturalne podstawowe przyprawy. Peklujemy go, parzymy i wędzimy wyłącznie naturalnie, w aromatycznym bukowym dymie. Nasz boczek robimy pod wygodny wymiar 😉, porcjujemy na węższe paski, by nie trzeba było po pokrojeniu na plastry ciąć go dodatkowo. W tej parzonej mięciutkiej wersji jest gotowy do spożycia.
A jeśli potrzebujesz w kuchni boczku o mocnym aromacie, intensywniej uwędzonego, przydatnego w wielu potrawach, na przykład w bigosie to zapraszamy, mamy i taki, to…
*Ze względu na rzemieślniczy sposób wytwarzania naszych wyrobów, podana waga produktów jest orientacyjna.
**Cena dotyczy sztuki – w rzeczywistości produkt może być cięższy lub lżejszy (+/- 10%)
Cena za porcje: 0,90 kg – 55,80zł
Cena za 1 kg: 62,00zł
Przechowywać w temperaturze: 2-8 °C
Składniki: boczek wieprzowy, sól spożywcza, czosnek, przyprawy, sól peklująca
100 kg gotowego produktu otrzymano ze 108 kg boczku wieprzowego