
LEPIONE Z MIĘSEM
Przepyszny, mięsny farsz w delikatnym cieście sprawia, że wprost rozpływają się w ustach i znikają ze stołu w ekspresowym tempie. Polecamy serwować z podsmażaną cebulką.
→ Pierogi z mięsem
→ Pierogi z mięsem drobiowym
→ Pierogi z białą kapustą i mięsem
LEPIONE Z SEREM I ZIEMIANKAMI
Pomysł na szybki i smaczny obiad? Pierogi oczywiście! Gorące pierożki ze znakomitym nadzieniem szpinakowym, ziemiakami, białym serem i aromatycznym czosnkiem sprawdzą się także jako propozycja na kolację czy lunch, który można zabrać ze sobą do pracy.
→ Pierogi ruskie
→ Pierogi ze szpinakiem, fetą i ziemniakami
→ Pierogi z ziemniakami i rukolą
LEPIONE Z WARZYWAMI
Pierogi w klasycznym nadzieniu kapuściano-grzybowym, lub nieco w nowoczesnej wersji z farszem z kaszy gryczanej i pieczarek, a do smaku cebulka i szczypta przypraw – to nasz sprawdzony sposób na doskonały smak.
Polecamy nie tylko na obiad , ale także jako urozmaicenie kolacji, zamiast tradycyjnych kanapek.
→ Pierogi z kapustą i pieczarkami
→ Pierogi z białą kapustą
→ Pierogi z białą kapustą, fasolą Jaś i ziemniakami
→ Pierogi z kaszą gryczaną i pieczarkami
LEPIONE Z OWOCAMI
Soczyste, słodkie owoce, otoczone idealnie sprężystym, delikatnym ciastem. Doskonałe danie, gdy pojawia się ochota na owocowy, letni smak.
Pierogi doskonale sprawdzą się jako deser, podwieczorek lub lekki posiłek. Można je podawać z odrobiną śmietany, masła lub cukru, tworząc jeszcze bardziej wyrafinowaną kompozycję smaków.
→ Pierogi z truskawkami
→ Pierogi z jabłkami
→ Pierogi ze śliwkami
→ Pierogi z jagodami


LEPIONE Z NOWYM SMAKIEM
Niezwykle barwne, kolorowe, pikantne i apetyczne pierogi.
Rewelacyjne na obiad, kolację czy lunch do pracy.
→ Pierogi meksykańskie
KOPYTKA
Klasyczne kopytka to danie niezwykle uniwersalne. Świetnie smakują z podsmażoną cebulką lub skwarkami, polane sosem albo stopionym masełkiem. Będą także trafionym dodatkiem do gulaszu i pieczeni. Idealne jako punkt wyjścia do eksperymentów kulinarnych.
KLUSKI ŚLĄSKIE
Charakterystyczne kluski z dziurką, znane i kochane przez wielu smakoszy. Można je podawać na wiele sposobów – z sosem, okrasą, jako dodatek do mięs. W każdej roli wypadną pysznie.
USZKA
Miniaturowe pieroszki z wyborną kapustą i aromatycznymi grzybami. Rewelacyjnie wypadają w klasycznym duecie z barszczykiem, ale jest równie smacznie jako dodatek do sałatek lub podane z sosami robią danie wyjątkowe.
Kulinarne inspiracje
Proste przepisy aby dopełnić unikatowy smak i podkręcić entuzjazm do kreowania nowych smaków zachęcamy do kulinarnych inspiracji.