NAJCZĘŚCIEJ ZADAWANE PYTANIA
Nasze wędliny produkujemy tylko i wyłącznie z polskiego mięsa, z najlepszej dostępnej na rynku klasy świń czyli klasy S. Klasa ta określa procentową zawartość chudego mięsa w tuszy i tak w klasie S zawartość chudego mięsa to min. 60%. Oczywiście są to najdroższe półtusze. Dodatkowym atutem naszej firmy jest fakt, że sami rozbieramy półtusze a więc mamy pewność, że mięso użyte do produkcji jest zawsze świeże.
W ofercie naszego sklepu znajdziecie Państwo bardzo szeroki wybór wędlin i wyrobów garmażeryjnych m.in.: wędzonki typu szynki, balerony, boczki, schaby, kiełbasy, kabanosy, wędliny podrobowe typu: salceson, kaszanka, pasztetowe, ale również pasztety, pieczenie, produkty w słoikach i wiele innych. Nowością są produkty wegetariańskie.
Ze względu na typ sprzedawanych przez nas produktów a więc żywność łatwopsującą się – nie można dokonywać zwrotów. (szczegółowe informacje w regulaminie)
Jeśli natomiast paczka okaże się niezgodna ze złożonym zamówieniem, bądź dojdzie uszkodzona – proszę się natychmiast z nami skontaktować telefonicznie z biurem obsługi klienta pod numerem 880-999-700 bądź drogą mailową, pomożemy rozwiązać każdy problem.
Każdy z naszych produktów jest szczegółowo opisany w naszym sklepie internetowym dodatkowo zamawiając od nas wyroby, do każdego z nich dostaniesz etykietę zawierającą skład produktu oraz jego datę przydatności do spożycia.
...
Nasze płatności obsługuje system szybkich płątności TPay. Więcej na https://tpay.com/metody-platnosci
Tak. Wkrótce je pokażemy
Informacja w blogu

Tak. Niebawem napiszemy o tym na Blogu
Nasze wędliny możesz wykorzystać do wielu dań i na wiele sposobów. Zaczynając od najprostszych czyli na kanapkę, na talerz przekąsek, jajecznicę, omlety, do przygrzania w wodzie czy usmażenia na patelni np. z cebulką, zapiekanka z wędliną, pizza z wędliną, sałatka z wędliną, bigos, żurek, fasolka po bretońsku, zupy, dania jednogarnkowe np. grochówka, jako obiad np. kaszanka z kapustą zasmażaną i wiele innych. Pomysły na wykorzystanie naszych wędlin znajdziesz na/w naszym blogu.
TAK! Zdecydowanie tak.
Nasze wędliny idealnie nadają się na prezent dla osób ceniących zdrowie, smaczne jedzenie i tradycję. Oferujemy szeroki wybór produktów mięsnych oraz vege a więc każdy znajdzie coś dla siebie. Jeśli wybierzesz opcje prezent zapakujemy nasze wędliny w eleganckie pudełko, które idealnie nadają się na prezent. Ponieważ klient jest dla nas najważniejszy i lubimy spełniać Twoje marzenia możesz wybrać opcję aby spersonalizować prezent, dodając do niego kartkę z życzeniami lub inne upominki.
Tak wystawiamy faktury vat, w tym celu w formularzu zamówienia proszę zaznaczyć opcję chcę otrzymać fakturę vat
Chcemy aby paczki docierały do Was jak najszybciej z zachowaniem ciągu chłodniczego wprowadziliśmy następujące zasady wysyłki i dostawy.
- Zamówienia złożone od piątku do poniedziałku wysyłane zostaną we wtorek lub środę
- Zamówienia złożone od wtorku do środy zostaną wysłane w czwartek
Gdybyśmy z przyczyn losowych typu: brak prądu, brak wody, lub inne, które nie pozwolą nam w terminie zrealizować zamówienia, będziemy się z Państwem niezwłocznie kontaktować.
Wszystkie dostarczane przez nas wyroby produkowane są dla Was na świeżo tzn. bez zbędnego magazynowania dlatego nie dostarczamy paczek w soboty, niedziele i poniedziałki.
Dostawy na terenie Polski odbywają się od wtorku do piątku.
Najpierw nasze wyroby pakujemy próżniowo czyli vacuum czym już wyróżniamy się od konkurencji, która to pakuje swoje wędliny z wykorzystaniem gazu.
Następnie wkładamy nasze wędliny do kartonu i folii bąbelkowej oraz dokładamy jednorazowe wkłady mroźnicze. Każdy opisany etap gwarantuje zachowanie ciągu chłodniczego tak bardzo istotnego do zachowania świeżości i najwyższej jakości naszych wędlin.
- Nasze wyroby umieszczamy w specjalnym woreczku posiadającym atesty dopuszczenia do kontaktu z żywnością
- Z worka odsysane jest powietrze za pomocą pompy próżniowej.
- Po usunięcia powietrza opakowanie jest hermetycznie zamykane, aby zapobiec przedostawaniu się powietrza do środka.

- Przedłużenie trwałości produktu:
Pakowanie próżniowe hamuje rozwój bakterii, co pozwala na przedłużenie trwałości produktu.
- Ochrona przed wyschnięciem:
Pakowanie próżniowe chroni produkt przed wyschnięciem i utratą wartości odżywczych
- Oszczędność miejsca:
Pakowanie próżniowe pozwala na zmniejszenie objętości produktu, co ułatwia jego przechowywanie i transport
- Bezpieczna bariera dla zapachów:
Pakowanie próżniowe eliminuje powietrze z opakowania, tworząc hermetyczną barierę. Zapobiega to przedostawaniu się niechcianych zapachów do produktu. Zapobiega również mieszaniu się zapachów w lodówce lub w spiżarni zapewniając świeżość i czystość smaków. Dotyczy to w szczególności aromatycznych produktów jakimi zapewne są naturalne wędliny wędzone na drewnie.
Paczki wysyłamy kurierem DPD
Peklosól czyli azotyn sodu jest powszechnie stosowanym konserwantem w przemyśle wędliniarskim z kilku powodów:
- Konserwacja: sól peklowa hamuje rozwój bakterii, czym zapewnia bezpieczeństwo mikrobiologiczne produktu przez co chroni konsumentów przed laseczkami jadu kiełbasianego. Azotyn sodu w tak nie wielkich ilościach jest bezpieczny dla zdrowia człowieka.
- Kolor: peklosól nadaje mięsu charakterystyczny różowy kolor atrakcyjny dla konsumentów. Pozwala on na zachowanie koloru podczas procesu peklowania i przechowywania.
Należy pamiętać, że w 1kg peklosoli znajduje się 0,995kg soli i zaledwie 0.005kg azotynu sodu.
Oczywiście mając na uwadze różne alergie oraz preferencje klientów w naszej ofercie znajduje się duży procent wyrobów bez peklosoli.
Tak. Wieprzowina jest zdrowym elementem zbilansowanej diety pod warunkiem kupowania dobrej jakości mięsa u polskich rzeźników a nie w marketach o nie wiadomym pochodzeniu mięsa.
Wieprzowina jest źródłem pełnowartościowego białka, źródłem witamin i minerałów, jest źródłem energii.
To system analizy zagrożeń i krytycznych punktów kontroli, który ma na celu zapewnienie bezpieczeństwa żywności. Opiera się on na identyfikowaniu, ocenie i kontrolowaniu zagrożeń bezpieczeństwa żywności na wszystkich etapach jej produkcji, od pozyskania surowca do dystrybucji gotowego produktu.
Tak oczywiście. Jesteśmy pod stałym nadzorem Powiatowego Lekarza Weterynarii w Oświęcimiu a więc Inspekcji Weterynaryjnej oraz potocznie mówiąc Sanepidu czyli Powiatowa Stacja Sanitarno-Epidemiologiczna w Oświęcimiu.